A TEGNAPI KORMÁNYDÖNTÉSRŐL RÖVIDEN, KÖZÉRTHETŐEN❗️ Hozzáadva: 2020. 03. 17.

A TEGNAPI KORMÁNYDÖNTÉSRŐL RÖVIDEN, KÖZÉRTHETŐEN❗️

A tegnapi napon megjelent, és ma 0.00 órakor hatályba lépett kormányrendelet legfontosabb pontjait – magyarázattal – az alábbiak szerint foglaljuk össze:

1. Vendéglátó üzletben 15.00 óra után másnap 6.00 óráig tartózkodni tilos! Vendéglátó üzlet az az üzlet, ahol kész- vagy helyben készített ételek, italok jellemzően helyben fogyasztás céljából történő forgalmazása történik, ideértve az azzal összefüggő szórakoztató és egyéb szolgáltató tevékenységet is (pl. kocsma, étterem, kávézó). Kivételek:
- az alkalmazottak bent tartózkodhatnak;
- a megrendelt étel átvétele és kifizetése lehetséges (de a fogyasztása már nem ott történik).

2. Rendszeres zenés, táncos rendezvény helyszínén tartózkodni tilos! Rendszeres zenés, táncos rendezvény az a rendezvény, amely nyilvános, nem zártkörű, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni és az adott helyszínen hetente több alkalommal, heti vagy havi gyakorisággal vannak rendezvények (pl. diszkó). Szabad- és zárt térre egyaránt vonatkozik a tiltás.

3. Rendezvény és gyűlés helyszínén tartózkodni tilos! Rendezvény a szervezett közösség keretein belül, előre meghatározott célból, adott helyen és időben megtartott összejövetel, gyűlés pedig a legalább két személy részvételével közügyben való véleménynyilvánítás céljából tartott nyilvános összejövetel. Rendezvénynek nem minősülnek a misék, istentiszteletek, a polgári esküvők és a temetések.

4. Sportrendezvények csak nézők nélkül, ún. „zárt kapuk mögött” tarthatók meg!

5. Tilos a látogatása a színházaknak, tánc- és zeneművészeti előadásoknak, a moziknak, a könyvtáraknak, kiállítóhelyeknek, múzeumoknak, művelődési házaknak, képtáraknak, kulturális közösségi tereknek.

6. Üzletben (kis- illetve nagykereskedelmi kereskedelmi tevékenység folytatása céljából létesített vagy használt épület, illetve önálló rendeltetési egységet képező épületrész, helyiség, ideértve az elsődlegesen raktározás, tárolás célját szolgáló olyan épületet vagy épületrészt is, amelyben kereskedelmi tevékenységet folytatnak) 15.00 óra és másnap 6.00 óra között tartózkodni tilos! Kivétel:
- az alkalmazottak bent tartózkodhatnak;
- az élelmiszert, illatszert, drogériai termékeket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírtermékeket árusító üzletek, valamint gyógyszertárak, gyógyászati segédeszköz-üzletek, benzinkutak, dohányboltok rendes nyitva tartásuk szerint működhetnek.

7. A Kormány kéri a 70. évüket betöltötteket, hogy maradjanak otthon! Amennyiben ezt betartja, úgy a helyi önkormányzat – szükség esetén – részt vesz az ellátásukban. Erről minden érintett személyt külön értesíteni fogunk!

8. Külföldről nem magyar állampolgár személy nem léphet be az ország területére!

9. Szabálysértést követ el, aki a fenti rendelkezéseket – akár csak vendégként – nem tartja be! A Rendőrség fogja ellenőrizni a fentieket, és eljárni, ha szabálysértést követ el. A Rendőrség kényszerintézkedést és kényszerítő eszközöket is bevethet a fentiek teljesítése érdekében.

Tarhos Község Önkormányzatának Honlapja © 2022